Wat is een CDN en wat zijn de voordelen?

CDN staat voor Content Delivery Network. Het is een systeem van servers die verspreid zijn over de hele wereld om de levering van digitale content te optimaliseren, zoals afbeeldingen, video’s en andere statische of dynamische webinhoud.

De voordelen van een CDN zijn onder andere:

1. Snellere laadtijden: omdat de inhoud wordt opgeslagen op verschillende servers verspreid over de hele wereld, kan deze snel worden geleverd aan gebruikers vanaf de dichtstbijzijnde server, wat resulteert in snellere laadtijden en een betere gebruikerservaring.
  2. Verbeterde prestaties: CDN’s kunnen helpen om de belasting van uw oorspronkelijke webserver te verminderen, wat kan leiden tot verbeterde prestaties en verminderde kans op serveroverbelasting.
  3. Hogere betrouwbaarheid: als uw site wordt gehost op een enkele server, kan een storing of onderhoudsprobleem ervoor zorgen dat uw site tijdelijk offline gaat. Met een CDN zijn er meerdere servers om de belasting te verdelen, wat resulteert in een hogere betrouwbaarheid en uptime.
  4. Betere beveiliging: sommige CDN’s bieden extra beveiligingsfuncties zoals DDoS-bescherming en webtoepassingsfirewalls om uw site te beschermen tegen kwaadwillende activiteiten.

Kortom, een CDN kan helpen om de prestaties, betrouwbaarheid en beveiliging van uw website te verbeteren en de gebruikerservaring te optimaliseren.